پادناآمود

طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و نما و کلیه خدمات شهرداری

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است

طراحی مجتمع مسکونی روی شیب

طراحی مجتمع مسکونی روی شیب


در اواخر دهه سی میلادی، «میس وندرروهه»‌به لحاظ کاری در اروپا در اوج دوران حرفه ای خود بود. وی به تازگی طراحی مجتمع مسکونی در کوی معروف «وایسنهوف»‌  در اشتوتگارت را به پایان برده بود و مشغول کار بر روی پاویون مشهور آلمان جهت نمایشگاه بین المللی در بارسلونا بود. در سال 1927 «فریتیز تاگندات»، برای طراحی ویلای شخصی خود و همسرش در جمهوری چک به میس وندرروهه مراجعه نمود. سایت مورد نظر در کنار تپه‌ای با شیب ملایم و چشم اندازه فوق‌العاده بر فراز شهر قرار داشت.

میس ون دروهه در مورد پیدا کردن نیروی کار مناسب در آن منطقه که بتوانند خواسته‌های وی را برآورده سازند بسیار مردد بود ولی پس از سفر و بازدید از سایت نه تنها نگرانی اش مرتفع گردید بلکه از موقعیت سایت بسیار خوشش آمد. بدین ترتیب در دسامبر 1937 طراحی بنا آغاز و در پایان سال 1930 عملیات اجرای آن به اتمام رسیده و خانه به مشتریان تحویل داده شد.

طراحی نما
ساختمان وایسنهوف


خانه بر روی شیب تپه ساخته شده است و از دسترسی سواره بالای تپه فقط بخش بالایی بنا قابل مشاهده است. ساختمان به دو حجم تقسیم می شود که سطوح آنها با هم موازی هستند. یکی از آنها شامل فضایی خدماتی وگاراژ است. دیگری درب جلویی و سطحی که اتاق های خواب در آن قرار دارند را شامل می شود و در بین این دو قسمت فضای بازی طراحی شده است که به شهر دید دارد. پانل شیشه‌ای نیمه استوانه‌ای شکل که از جمله شاخصه های این بنا محسوب می شود در بیرون بنا ورودی را تعریف می‌کند و در داخل نیز راهرو و هال ورودی را روشن می‌سازد. امتداد راهرو و نحوه جانمایی اتاق‌ها از الگوی سنتی واضحی پیروی می ‌کند که در آن اتاق‌ها رو به جنوب داشته و به تراسی که به باغ دید دارد، دسترسی دارند. در پایین‌ترین سطح خانه فضایی به وسعت 700 متر مربع با ابعاد 15 در 24 طراحی شده است.

طراحی داخلی
خانه وایسنهوف

مکان‌یابی و ابعاد پنجره ها به نحوی است که هیچ انقطاعی میان فضای درون و بیرون محسوس نبوده و بدین ترتیب حداکثر استفاده از دید و منظر باغ و پیرامون سایت ممکن گردیده است. چگونگی تفکیک فضای درون و بیرون یکی از دغدغه‌های همیشگی میس وندر روهه بوده و در اغلب آثار او جزییات فرم پنجره‌ها و درهای کشویی با دقت بسیار و توسط خود او طراحی شده‌اند. در طبقه همکف پارتیشن نیم دایره‌ای فضاهای نشیمن مهمان، آشپزخانه، محدوده غذاخوری، دفترکار و فضاهای نشیمن از یکدیگر جدا ساخته است. مصالح به کار رفته در داخل بنا بسیار ساده و عالی انتخاب شده اند. چوب، سنگ، پرده‌های ابریشم و قالیچه‌های پشمی همگی در هماهنگی کامل با یکدیگر سازماندهی شده اند.

طراحی داخلی
ساختمان وایسنهوف

از آنجا که میس وندر روهه فارغ التحصیل رشته طراحی صنعتی است در آثار او همواره طراحی مبلمان و دکوراسیون همانقدر حائز اهمیت بوده است که طراحی خود بنا تمامی جزئیات لوکس این خانه نظیر دستگره‌های در، اتصالات فلزی، میزها، صندلی‌های راحتی، همه و همه رامیس وندر روهه شخصاً و با دقت و وسواس بسیار طراحی کرده است. طبقه پایین شامل فضاهای انبار و پیشرفته ترین تجهیزات آن زمان نظیر گرمایش مرکزی، هواساز و سیستم الکترونیکی کنترل پنجره‌ها می‌باشد.

در سال 1933 مدرسه معماری باوهاس که تحت مدیریت میس ون دروهه بود بوسیله نازی‌ها تعطیل شد. وی تا سال 1950 به آلمان باز نگشت. خانواده تاگندهات یهودی بودند و کشورشان را که تحت اشغال هیتلر در آمده بود به مقصد ونزوئلا ترک کردند. این خانه ابتدا توسط گشتاپو اشغال و غارت شد، سپس مدتی از آن به عنوان مدرسه رقص استفاده شد و پس از آن به بیمارستان کودکان تغییر کاربری داده شد و سرانجام در سال 1944 انفجار بمبی در حیاط آن آسیب زیادی به خانه وارد کرد. در سال 1930 گریت تاگندهات برای پس گرفتن املاک همسرش به آلمان بازگشت. به وی پیشنهاد داده شد که خانه را به دولت هدیه کند تا به بهترین شکل تعمیر و بازسازی شود. هم اکنون این بنا با اهمیت‌ترین بنای میس وندر روهه در اروپا محسوب می‌شود و از آن به عنوان موزه و گالری استفاده می‌شود.

طراحی داخلی
ساختمان وایسنهوف

اوایل سال 1938 میلادی، زمانی که خانه آبشار اثر فرانک لوید رایت تازه شهرت یافته بودع آلوار آلتو برای ساخت مجدد «ویلا مایرا»‌از آن الهام گرفت. حتی گفته می‌شود آلتوپس از آشنایی با پروژه رایت از مشتریان خود خواست که ویلا را بر روی نهری که در اراضی آنها واقع بود بنا کنند. تاثیر خانه آبشار بر پروژه آلتو در اجزایی مانند تراس‌های بیرون زده جسورانه و طبقه زیرزمین که در معماری آن از فرم مواج نهر و صخره‌ها الهام گرفته شده کاملاً آشکار است.

در سال 1877 پدر بزرگ مایرا خانه‌ای چوبی در آن منطقه ساخت، بعدها پدر مایرا خانه دیگری به سبک آرت نوو در آن ارضی ساخت که هر دو خانه نمونه‌هایی ارزشمندی در زمان خود بودند. ویلای جدید نیز که به عنوان خانه تابستانی مورد استفاده قرار می‌گرفت، نگاه جدید مالکان اش را به زندگی مدرن نشان می‌داد. آلتو در اواخر سال 1937 با هدف گسترش و بازسازی بناهای موجود شروع به کار کرد و کار فرمایانش به وی آزادی کامل دادند. پیشنهاد اولیه آلتو خانه‌ای روستایی به سبک و سیاق خانه‌های بومی آن منطقه بود اما مالکین بنای مدرن تری می‌خواستند که با زندگی آن دوره همخوانی داشته باشد.

طراحی نما
نمای ساختمان وایسنهوف

نام پروژه: Tugendhat House

معمار: Ludwig Mies van der Rohe

موقعیت بنا: Brno- Czech Republic

زمان ساخت: 1928


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد عدیلی

طراحی پل طبیعت

پل طبیعت

پل طبیعت یک پل سه طبقه پیاده رو و غیرخودرویی است که در عباس آباد تهران قرار دارد. این پل که از نمادهای شهرتهران است. از عرض بزرگراه مدرس می گذرد و بوستان های طالقانی در شرق و آب و آتش در غرب را به هم متصلمی کند. معمار و طراح این پل لیلا عراقیان می باشد.کار مطالعاتی پل طبیعت در سال 1388 شروع شد . پل طبیعت زیر نظر شرکت نوسازی عباس آباد ساخته شده است. این پل در 20مهر سال 1393 افتتاح شد .در سال 1388 خورشیدی فراخوانی از سوی شرکت نوسازی عباس آباد در رسانه ها منتشر شد و طراحی این پل در قالب یک مسابقه انجام و عملیات اجرایی آن از اواخر ۶ ماه دوم سال 1389 آغاز گردید. پیش از اینکه مسابقه طراحی پل طبیعت برگزار شود، مهندسان شرکت نوسازی عباس آباد پژوهش های اولیه ای را درخصوص ویژگی های این پل انجام دادند. کارشناسان این شرکت چند مورد مهم را در طراحی این پل مدنظر قرار دادند که اولین اولویت توجه به مسائل محیط زیست در طراحی این پل بود. با توجه به اینکه پل طبیعت در نقطه ای واقع شده است که تمامی شاهراه های پایتخت مانند بزرگراه مدرس، همت، حقانی و رسالت از بالای این پل به خوبی دید دارد، محل جانمایی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

طراحی پل
پل طبیعت

اندازه و مشخصات

طول این پل 300 متر بوده و وزن سازه اش 2000 تن می باشد. پل طبیعت بزرگ ترین پل غیرخودرویی ایران محسوب می شود. این پل 7000 متر مربع مساحت داشته و عرض پل در نقاط مختلف بین ۶ متر تا 13 متر متغیر است. بدنه اصلی پل بر روی سه پایه بنا گردیده و برای ساخت آن 14000 قطعه فولادی در ابعاد مختلف در ارتفاع 40 متری زمین برشکاری، سر هم و نصب شده است. برای بنای این پل بیش از 102 کیلومتر جوشکاری و 6200 متر مکعب بتن ریزی انجام شده است. در طراحی این پل از معماری پل های ایرانی مانند پل خواجو الهام گرفته شده و یک سازه با طراحی ارگانیک و شبیه به درخت و کاملاً سازگار با محیط زیست و طبیعت است که نمونه مشابه آن در پارک های ملی و طبیعی کشورهای فرانسه، کانادا، هلند، بلژیک، مالزی و استرالیا ساخته شده است . برای پل، هر دو تاکیدیست بر پیوستگی دو فضای سبز )دوطبیعت( توسط پل. این » طبیعت « فرم درختی ستونها و انتخاب نام پل با توجه به فرایند برشکاری، مونتاژ قطعات، نصب و جوشکاری در کنار بهره مندی از سازه های فضایی در ارتفاع 40 متری در کل ایران منحصر به فرد است . برای بنای پل از مصالح مخصوص و لوله های ویژه استفاده شده و بالاترین استانداردها و ضریب ایمنی برای آن درنظر گرفته شده و براساس قولی که پیمانکار اجرایی طرح داده پل طبیعت از زمان بهره برداری 100 سال عمر خواهد کرد و در برابر حوادث و بلایای طبیعی حتی زلزله بالای 7 ریشتری مقاوم است . ، پل طبیعت 3 طبقه دارد، طبقه اول 1450 طبقه دوم 2870 و طبقه سوم 571 مترمربع است. همچنین قرار است در طبقه سوم انواع فضاهای تفریحی از نمایشگاه و کافی شاپ گرفته تا گالری و رستوران های متنوع به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب ایجاد گردد. پیش بینی فضاهای مکث روی پل و طراحی مبلمان شهری مناسب و هماهنگ با ویژگی های این سازه از نکاتی است که در طراحی این پل مدنظر بوده است .

طراحی نما
پل طبیعت

امکانات

درطول پل فضاهایی با عملکردهای فرهنگی، تفریحی و گردشگری تدارک دیده شده که به عنوان مثال می توان به کافی شاپ،رستوران، کافه گالری و همچنین فضای سبز کار شده در پل اشاره کرد که در کنار انحنای بدنه مناظر زیبایی را به دست می دهد .

طراحی پل
پل طبیعت`


سازندگان

پل طبیعت بخشی از پروژه ساخت 7 پل عابر پیاده در اراضی عباس آباد، شامل پل های ابریشم است و در آینده ای نه چندان دورمی توان از آن به عنوان یکی از نقاط برجسته تهران یاد کرد. این پل توسط شرکت سازه های پارچه ای دیبا طراحی شده است کهنظارت بر ساخت آن نیز بر عهده همین شرکت بوده است. گروه تخصصی شهید رجایی نیز بعنوان سازنده تخصصی پل، سازنده ایننماد زیبای شهر می باشد .

طراحی پل
پل طبیعت

جوایز

این پل باعث شناخته شدن معمارش، لیلا عراقیان، در سطح بین المللی شد. پل طبیعت انتخاب اول مردم و جزو 5 انتخاب برتر 300معمار برجسته جهان در مسابقه معمار شهری در سال 2015 شد . پل طبیعت در سال 1392 به عنوان سازه برتر فولادی ایرانشناخته شد. سال 1393 جایزه بین المللی خشت طلایی به پل طبیعت داده شد. سال 1393 پل طبیعت در زمره ۶ پل برتر ایران قرارگرفت .

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد عدیلی

دانلود تاریخچه باغ ارم (شیراز)

باغ ارم

طراحی نما
باغ ارم (شیراز)

باغ ارم از مشهورترین و با سابقه ترین باغ های تاریخی ایران محسوب میشود، چنان که نامش نیز همواره سابقه تاریخی آن را به رخ میکشد، این باغ یکی از مهم ترین شیراز و از نمونه های با اهمیت باغ سازی آن شهر به حساب می آید. در لغت نامه فارسی از این باغ به عنوان یکی از چهار باغ مشهور شیراز نام برده شده است. شهر شیراز به  واسطه باغ ارم و دیگر باغ های با اهمیت آن در باغ سازی ایرانی صاحب شهرت و مقام خاص است.پیشینه ی تاریخی این باغ به دوران سلجوقیان باز می گردد. احتمال داده شده است این باغ به دستور اتابک قراچه، که از طرف سنجر پسر ملک شاه سلجوقی به حکومت فارس منصوب شده بود، احداث شده باشد...

برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید

دانلود تاریخچه باغ ارم (شیراز)باغ_ارم

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد عدیلی